TEKST SCHRIJVEN

Teksten schrijven is een vak. Een vak dat je kan leren, maar dat je niet kan uitoefenen zonder creatief gebruik van taal.

  • Het vertalen van uw boodschap in prettig leesbare tekst.
  • Het verhalen over bijzondere gebeurtenissen of evenementen.
  • Het overhalen van een potentiële werkgever met een pittige sollicitatiebrief.
  • Het vullen van uw website met krachtige communicatie.

Taal is bij uitstek een communicatie instrument waarvan de speelsheid goed benut moet worden. Helder taalgebruik is de basis voor duidelijke schriftelijke communicatie. Mijn affiniteit met tekst en taal heeft zich vertaald in het schrijven van een eindeloze hoeveelheid teksten. Inmiddels ruim 10 jaar als zelfstandig tekstschrijver heb ik ervaring opgedaan met onder meer corporate brochures, marketing brieven, interviews, websiteteksten, nieuwsberichten, sfeerartikelen en persberichten voor een groot aantal opdrachtgevers. 

WEBTEKSTEN 

Het schrijven van teksten voor een website is een vak apart. De bezoekers van een website ‘scannen’, op zoek naar informatie en liefst zo snel mogelijk. Goede koppen en korte en duidelijke teksten moeten de aandacht vasthouden en de lezer aanzetten tot een verdere kennismaking met al wat een website te bieden heeft. De eerste kennismaking is dus essentieel, maar ook de verdieping moet makkelijk voorhanden zijn. 

Ik kan u behulpzaam zijn bij uw tekst en beeld voor internet. Dat kan zijn door het redigeren van reeds bestaande teksten, het maken van nieuw materiaal en het aanpassen van de teksten op uw doelgroep. Maar ook door het maken en/of bewerken van foto’s of vervaardigen van toepasselijke illustraties.

COLUMNS 

Sinds 2013 schrijf ik voor het Witte Weekblad editie Badhoevedorp-Zwanenburg een 2-wekelijkse column over een lokaal onderwerp. Van een nieuw Dorpshuis tot het ruimen van sneeuw, van hondenpoep tot ultra fijnstof, van de omlegging van de A9 tot recycling.

 Wilt u een overzicht van alle columns bekijken
KLIK DAN HIER

 

 

DIRECT NAAR MIJN LAATSTE COLUMN